Arxiu del Blog

Reforma d’un paller al Montseny

Ara ja fa temps varem fer una proposta per reforma un paller. Voliem dotar-lo de la comoditat d’un apartament, amb un estar-menjador-cuina a la planta baixa al voltant d’una llar de foc i un estudi i una habitació a la part de dalt. Per falta d’espai varem decidir situar l’inodor al sotaescala per poder ventilar-lo, i el rentamans i la dutxa se sitúen a l’habitació. Un petit refugi on disfrutar de la vida!

els graners annex

Sketch | mutge arquitectes | Self efficient home #1

Comencem un nou avantprojecte de casa autosuficient a l’Ametlla del Vallès. Els paràmetres d’entrada són un bon solar, bastant planer, orientat a sud, amb una intensa vegetació de pi dels boscos originals. Malauradament s’hauran de talar els que coincideixin amb la casa més una franja de 1,5 metres perimetral, tot i així es replantaràn. El problema és que el pi és de fulla perenne, així que tots els arbres del sud redueixen bastant la captació solar de la planta baixa a l’hivern. La proposta inicial pretén escalonar l’edifici per així maximitzar la captació sud de la planta primera i obrir un pati a la part central amb la part sud-est oberta per tenir més metres quadrats de captació amb una inclinació de 23 a 30 graus i replantar espècies de fulla caduca de manera estratègica. Seguirem penjant cosetes!