Rehabilitació de masia al montseny. Façana

ABANS DE LA REFORMA, la façana de la masia presentava un estat de deteriorament avançat. Es podia diferenciar clarament la falta d’homogeneïtat i relació entre els materials empleats a la façana. Hi havia poca adhesió entre les pedres naturals que conformaven la façana, ja que el seu element d’unió era fang i palla.

pedra

El primer que s’ha decidit fer, per a potenciar el caràcter rural de la masia, és netejar tota la pedra i la terra que presenta a les juntes. A continuació, es van omplint els buits amb pedres que són escollides segons millor s’adaptin. Al mateix temps, es va rejuntant amb morter de ciment per a garantir una bona adherència i es va passant una esponja humida per que la junta quedi perfectament acabada. Un cop el morter estigui sec, es passa una esponja seca per a retirar el sobrant de morter. S’acaba rejuntant amb morter de calç amb la tonalitat que més afavoreixi la pedra.

2015-07-17 11.15.28

DESPRÉS DE LA REFORMA, s’obté una façana estèticament més homogènia i integrada en l’entorn natural que l’envolta. Tècnicament aconseguim que la façana sigui funcional i aporti un bon confort per a les noves exigències. Amb aquestes obres el que volem és col·laborar amb cura en la recuperació del patrimoni històric.

2015-07-17 11.15.28 (2)

Posted on 21/12/2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: