sostenibilitat.- aprofitament passiu del Sol a l’ hivern

L’ENERGIA QUE ENS DONA EL SOL ES GRATUITA i de molta importància ja que al preu que estàn les energies que hem de produir es rentable. Ja en aquests moments el seu aprofitament màxim (el preu de la energia puja cada any).  Tota l’energia que aprofitem del Sol serà energia que no haurem de produir i per tant reduirem les emissions de CO2.

AQUESTA IMATGE DE VEURE LES OBERTURES AMB LES PERSIANES BAXADES AMB PLENA INCIDÈNCIA DEL SOL A L’HIVERN S’HAURIA D’ACABAR. HEM D’APROFITAR AL MÀXIM LA RADIACIÓ SOLAR.

Les fusteríes instal·lades a molts dels edificis construits són de mala qualitat, amb molta infiltració d’aire i poc aïllament tèrmic. És tan important captar el Sol a l’interior dels espais com després no deixar escapar la seva energia. Amb els materials aïllants que tenim avui podem aconseguir aquests objectius. La Normativa no obliga encara a construir amb una màxima eficiència energètica.  el Codi Tècnic de la Edificació ha millorat els estàndars d’edificació anteriors però no arriba als nivells que a Europa es marquen per a les edificacions de baix consum energètic.

 AQUEST EXEMPLE D’HABITAGE MOSTRA  UNA BONA ORIENTACIÓ I LA DISPOSICIÓ DE PROTECCIONS NATURALS (LA VOLADA DE LA COBERTA). PODEM VEURE COM LA INCIDÈNCIA DE LA RADIACIÓ SOLAR PER LES OBERTURES A SUD ES MÀXIMA AL DESEMBRE (HIVERN).  EN EL MES DE JULIOL (ESTIU) LA FAÇANA ESTA PROTEGIDA DE LA INCIDÈNCIA SOLAR PER LA DISPOSICIÓ CORRECTE DE LA VOLADA DE LA COBERTA. LA POSICIÓ EXACTA DEL SOL I EL MODELAT HAN ESTAT REALITZATS AMB EL PROGRAMA ECOTECH.

EN AQUEST MODELATGE VEIEM LA INCIDÈNCIA DEL SOL A LA PLANTA DE L’HABITATGE. SOL DE MATÍ, SOL DE MITGDIA I SOL DE TARDA. EL SOL ESCOMBRA TOTA LA PLANTA DEL HABITATGE. COL·LOCANT UN TERRA AMB FORÇA MASSA TÈRMICA ACUMULAREM AQUESTA ENERGIA DE DIA  I LA DEIXAREM ANAR A LA NIT.

AMB UN SIMPLE VOLADIU ES POT CONTROLAR  QUE ENTRI AL MÀXIM  SOL A L’HIVERN I PROTEGIR LES MATEIXES OBERTURES DE L’ENTRADA DE SOL A L’ESTIU.

PER EVITAR QUE LES PROTECCIONS SOLARS ESTIGUIN TANCADES QUAN MÉS LES NECESSITEM HEM DE  AUTOMATITZAR LES PROTECCIONS SOLARS.  ENCARA NO ES VEUEN ALS EDIFICIS AUTOMATISMES QUE REGULIN LA ENTRADA DE SOL QUAN ÉS NECESSARIA I QUE L’EVITIN QUAN NO HO ES.


Posted on 02/04/2012, in Sostenibilitat and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: